Ayran Aşı Çorbası

RSS
Ayran Aşı Çorbası

Hecha demir döküm tencerede ayran aşı çorbası, tadından yenmez!

24 cm orta boy tencere ile yapılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-orta-boy-tencereler

Malzemeler

1 litre ayran

250 gram süzme yoğurt

1 su bardağı nohut

1 su bardağı buğday

Yarım demet doğranmış nane

2 çay kaşığı dereotu

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

1 su bardağı soğuk su ya da isteğe göre buz parçaları

Yapılışı

Buğdayları bir kaç defa yıkadıktan sonra süzün, Hecha 24 cm tencerenize alın ve buğday yumuşayana kadar pişirin. Sonrasında süzün.

Süzme yoğurdu ve 1 litre ayranı bir kaba alıp çırpın. Ardından haşladığımız nohut ve buğdayı ekleyin. Tuz ilava edin ve karıştırın. Soğuk suyu ya da buz parçalarını dilediğiniz kıvama göre ilave edin. Dereotunu, naneyi ve kırmızı pul biberi de ekledikten sonra buzdolabında en az 1 saat bekletin.

Çorbanız servise hazır.

Afiyet olsun.

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Cengiz HAN
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar