Ayran Aşı Çorbası
Hecha demir döküm tencerede ayran aşı çorbası, tadından yenmez!
24 cm orta boy tencere ile yapılmıştır.
Buradan ulaşabilirsiniz:
https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-orta-boy-tencereler
Malzemeler
1 litre ayran
250 gram süzme yoğurt
1 su bardağı nohut
1 su bardağı buğday
Yarım demet doğranmış nane
2 çay kaşığı dereotu
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 su bardağı soğuk su ya da isteğe göre buz parçaları
Yapılışı
Buğdayları bir kaç defa yıkadıktan sonra süzün, Hecha 24 cm tencerenize alın ve buğday yumuşayana kadar pişirin. Sonrasında süzün.
Süzme yoğurdu ve 1 litre ayranı bir kaba alıp çırpın. Ardından haşladığımız nohut ve buğdayı ekleyin. Tuz ilava edin ve karıştırın. Soğuk suyu ya da buz parçalarını dilediğiniz kıvama göre ilave edin. Dereotunu, naneyi ve kırmızı pul biberi de ekledikten sonra buzdolabında en az 1 saat bekletin.
Çorbanız servise hazır.
Afiyet olsun.
- Cengiz HAN
Yorumlar 0