Ev Yapımı Baklavanın Püf Noktaları
Şerbetli tatlıların en sevileni olan baklava, bayram sofralarının da vazgeçilmez bir parçasıdır.Peki şahane baklavalar hazırlarken nelere dikkat edilmesi gerekir?Hiç kafanızı yormayın, Hecha ekibi sizler için hazırladı…
EN ÖNEMLİSİ UN
Baklava hamurunun yapı taşı undur. Seçeceğiniz un, tüm baklavanın gidişatını etkileyebilir. Baklava hamurunu hazırlarken, mutlaka sert buğday unu kullanmalısınız.
YUMURTA ODA SICAKLIĞINDA OLMALI
İkinci önemli adım ise, yumurtanın sıcaklığı. Yumurtayı eklemeden önce, oda sıcaklığında olduğundan emin olmalısınız. Oda sıcaklığında ısınmış bir yumurta, yufkanızın yırtılmasını önleyecek ve ekstra bir lezzet katacaktır.
‘TATLILARA TUZ KONMAZ’ TABUSUNU YIKIN!
Her tatlıya, tadını dengelemesi adına bir çimdik tuz mutlaka eklenmelidir. Ayrıca, tuzsuz bir hamurun toparlanması oldukça zordur. Bu yüzden tatlı yapıyor olsanız da, bir miktar tuz eklemeniz gerekmektedir.
NİŞASTAYA DİKKAT!
Baklavanın önemli malzemeleri saymakla bitmiyor. Nişasta da bu çok önemli malzemelerden biri. Taze ve ince buğday nişastası yufkalarınızı açmak için en doğru seçim. Ayrıca yufkalarınızı açarken mutlaka bir yere serin ve güneş almayan, serin bir yer tercih edin.
ŞERBETİN KIVAMI ÇOK ÖNEMLİ!
Şerbet doğru hazırlanmadığında kristalleşir. Kristalleştiğinde ise, tatlıdan alacağımız verim ciddi oranda düşer. Bir tepsi baklava hazırlayacaksanız, orta kıvamlı bir şerbet dökmelisiniz.
İÇ HARC TAZE OLMALI
Fındık, fıstık, badem, ceviz, hangi malzemeyi kullanıyorsanız, taze olmasına mutlaka özen göstermelisiniz.
- Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0