Lezzetli Tavuk Sote Tarifi ve Yapılışı
Mutfakta geçirecek çok fazla vaktiniz yoksa ya da pratik bir şekilde en lezzetli sofraları kurmak istiyorsanız doğru adresiniz Hecha!
Hecha’da yaptığınız tüm etler mangal lezzetinde olur. Lezzetli bir tavuk sotenin yanına bir salata veya dilediğiniz bir pilav ile harika bir akşam yemeği sofrası çıkarabilirsiniz. Üstelik sunum için başka tabaklara bile ihtiyacınız yok. Tüm Hecha ürünleri şık tasarımları ve birbirinden güzel renkleri ile sofralarınıza çok yakışacak!
Gelin, sizinle Hecha’da hem lezzetli hem pratik bir tavuk sotenin sırlarını paylaşalım.
Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
Oldukça basit ve hızlı bir tarif olan tavuk sote için malzemeler daima evinizde bulunabilecek, kolayca temin edebileceğiniz malzemelerden başka bir şey değil!
- 300 gram tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 orta boy soğan
- 1 orta boy yeşil biber
- Yarım taze kırmızı biber
- 1 orta boy domates
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Nane
Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Tavuk sote tarifinin yapımı oldukça kolaydır. İhtiyacınız olan tek şey ise Hecha demir döküm tavanız!
- Tavuk göğsünü aynı boyda olacak şekilde kuşbaşı doğrayın. Soğanları, biberleri ve domatesi de ayrı ayrı kaplara ince ince doğrayın.
- Hecha tavanızı 4-5 dakika kadar iyice ısıtın. Daha sonra içine 2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip hemen doğradığınız tavukları ilave ederek kavurmaya başlayın. Tavuklar piştikten sonra doğradığınız soğanları ekleyip bir süre daha soğan ile tavukları birlikte kavurun.
- Kavrulan soğan ve tavuklara doğradığınız yeşil ve kırmızı biberi de ekleyerek biraz daha sotelemeye devam edin. Biberler yumuşayınca domatesleri ekleyin.
- Domateslerin suyu çekilince tuz, karabiber, nane, kırmızı pul biber ekleyerek karıştırın. 5-10 dakika kısık ateşte pişmeye bırakarak iyice suyunu çekince sotenin altını kapatabilirsiniz.
Tavuk Sote Tarifi Püf Noktası
Tavuk sote tarifi her ne kadar kolay olsa da daha lezzetli hale getirmek için dikkat edebileceğiniz püf noktaları var.
- Tavuk sote tarifinde sadece tavuk göğsü değil tavuğun diğer parçalarını da kullanabilirsiniz.
- Tavuk parçalarının eşit biçimde pişmesi için hepsinin düzgün ve aynı boyutta doğranması önemlidir.
- Pişirmeden önce doğradığınız tavukları kâğıt havlu ya da temiz bir bez yardımı ile kurulamalısınız. Kurulanmayan tavuk parçaları yağın parçalarının sıçramasına ve soteleme işlemini geciktirip tavukların parçalara ayrılmasına neden olabilir.
- Dilerseniz tavukları kuşbaşı doğradıktan sonra pişirmeden önce daha da lezzetlendirmek için yarım saat kadar sevdiğiniz malzemeler ile marinasyon işlemi de yapabilirsiniz.
- Hecha tavanıza yağı ve tavukları eklemeden önce mutlaka 4-5 dakika kısık-orta ateşte kademeli olarak ısı aldırın. Tavukların iyi pişmesi için yüksek ateşte sotelenmesi önemlidir. %100 demir döküm yapısı ile yüksek sıcaklıklara hızlı bir şekilde çıkabilen Hecha’larınız tavuk sotelemek için en doğru tercih olacaktır.
Tavuk Sote Çeşitleri ve Faydalı Bilgiler
Tüm et çeşitlerinin ve sebzelerin olduğu gibi tavuğun da yapımı en pratik ve lezzetli hallerinden biri sotedir.
Tavuk sotenizi dilediğiniz malzemeleri ekleyerek çeşitlendirebilir, lezzetini farklılaştırabilirsiniz. Dilerseniz tavuk sotenize mantar ekleyebilir; çeşitli sebzeler ile birlikte renklendirebilirsiniz.
Tavuk sote ile birçok yardımcı yemek mükemmel bir uyum sağlar. Pirinç pilavı ve salata ile birlikte tavuk soteyi servis edebilir, mükemmel bir akşam yemeği menüsü hazırlayabilirsiniz. Sebzeli bulgur pilavı ve ayranla birlikte de tüketilebilen tavuk sote, fırında baharatlı patates ile de lezzetli bir öğün haline gelebilir.
- Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0