Soğan Çorbası
24 cm orta boy tencere ve mini güveç kullanılmıştır.
Buradan ulaşabilirsiniz:
Tencere için
https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-orta-boy-tencereler
Mini güveç için
https://www.hecha.com.tr/collections/demir-dokum-mini-guvecler
Malzemeler
4 adet soğan
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
6 su bardağı et suyu
1 adet ekmek
1 su bardağı kars gravyeri ya da emmental peyniri
Tuz
Karabiber
Tarif
Önce soğanları piyaz dilimler halinde doğrayın. Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağında kavurun. Unu ilave edin. Soğanlar renk değiştirmeye başladığında et suyunu ekleyin ve orta ateşte 15 dakika pişirin.
Fırını 180 dereceye getirin.
Ekmeği dilimleyin ve hafifçe kızartın.
4 adet mini cocette’i hazırlayın ve dibine önce ekmek yayın. Üzerine 1/4 bardak kars gravyeri, 1/4 kalan tereyağı ekleyin. Karabiber ile tatlandırın.
Bu sistemi tekrar ederek, üstte ekmek kalacak şekilde 3 katman yapın.
Üzerine ekmek kırıntı ve kalan peyniri ekleyin. Fırında 20 dakika rengi dönene kadar pişirin.
- Cengiz HAN
Yorumlar 0