Erikli Anne Keki
Hecha mini güveçlerde erikli anne keki keyfi 🙂
Mini güveç kullanılmıştır.
Buradan ulaşabilirsiniz:
https://www.hecha.com.tr/collections/demir-dokum-mini-guvecler
Malzemeler
3 adet Hecha mini güveç (8 -10 kişilik)
120gr şeker
2 yumurta
250gr un
20gr kabartma tozu
240ml zeytinyağı
20gr limon kabuğu tozu veya taze
1 çubuk vanilya
50gr yoğurt
10 adet mürdüm erik – veya başka cins kırmızı erik
Yapılışı
Şeker ve yumurta kabarana kadar çırpılır. El ile yoğurt ve zeytinyağı eklenir. Un ve diğer tüm malzemeler karıştırılıp, katlama tekniği ile hamura yedirilir.
Döküm tencere yağlanır, hamur içine dökülür. Erikler hamura hafifçe batırılmak suretiyle yerleştirilir. Önceden işitilmiş fırında 25-35dk arası pişirilir. Fırından çıkan kek 5dk bekletilip öyle kalıptan çıkarılır. Hafifçe soğuduktan sonra pudra şekeri serpilerek servis edilir.
Özel Şef Pınar İshakoğlu
- Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0