Fırında Patlıcan, Kabak ve Mozarella
4 kişilik
Hazırlama Süresi: 30 dakika
Pişirme Süresi: 30 dakika
Malzemeler
3 adet patlıcan
2 adet kabak
Zeytinyağı
300 gr. mozzarella
150 gr. toz parmesan
Ekmek kırıntısı
Tereyağı
Birkaç arpacık soğanı
2 diş sarımsak
400 gr. konserve domates
1 çay kaşığı şeker
Fesleğen
Yapılışı
Fırını 200 dereceye getirin.
Patlıcan ve kabakları dilimleyip zeytinyağı ile fırçalayın; ızgarada pişirin.
Arpacık soğanı, sarımsak ve domatesi doğrayın; bir kasede şeker ve fesleğenle karıştırarak sosu hazırlayın. Fırına dayanıklı bir kasenin dibine patlıcan ve kabakları dizin. Üzerine mozzarella, parmesan ve ekmek kırıntılarını ekleyin. Onun da üzerine sosu dökün. Patlıcan ve kabaklar bitinceye kadar aynı işlemi kat kat tekrarlayın. En tepeye tereyağı ekleyin ve sebzeleri fırında 25 dakika pişirin.
Lezzet önerisi
Fırından çıkan bu enfes lezzeti yanında sarımsaklı ve taze otlu çıtır ekmek ile servis etmenizi öneririm.
Şef Yağız İzgül
- Cengiz HAN
Yorumlar 0