Fırında Sebzeli Biftek
Hecha güvenle fırına girer ve etlerinizi mükemmel pişirir. 🙂
Kullanılan ürünler: 28 cm düz yuvarlak tava
Buradan ulaşabilirsiniz
https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-28-cm-duz-yuvarlak-tavalar
Malzemeler
1 kg biftek (Kasap etinizi biraz döverse daha iyi olur.)
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
5 adet biber (Dileğinize göre sarı ve kırmızı kapya biberler de kullanabilirsiniz.)
Biraz cherry domates
1 adet patates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
Karabiber, pulbiber, kekik, tuz
Üzeri için tereyağı
Eti marine etmek için:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, pulbiber, kekik
Yapılışı
Biftekleri geniş bir kaba alın, marine etmek için içine sosu koyun ve 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın. Sebzeleri ve eti Hecha 28 cm düz yuvarlak tavada biraz kızartın.
Tepsiyi yağlayıp kızarttığınız sebzeleri ve biftekleri dizin.
Biraz tuz ve diğer baharatları ekleyin.
Domates ve biber salçasını sulandırıp gezdirerek üzerine ekleyin, tereyağını parça parça koyun ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika, daha iyi pişmiş istiyorsanız 1 saat pişirin.
Yemeğiniz servise hazır, afiyet olsun!
- Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0