Mutfak Sırları
Herkesin mutfakta uyguladığı küçük sırlar vardır. Geçen haftanın sorularında sizlere sorduk. Bu hafta biz de kendi sırlarımızı sizlerle paylaşıyoruz:
- Sadece birkaç damla limon suyuna ihtiyacınız varsa limonu ikiye bölmekten kaçının. Bu, limonun çabuk kurumasına neden olur. Bunun yerine limonu metal sivri bir uç yardımıyla delin ve tam ihtiyacınız olan miktarda sıkın.
- Un, makarna veya pirinç kabına defne yaprağı koyarak böcekleri uzaklaştırabilirsiniz.
- Bir yumurtanın tazeliğinden emin değilseniz bir bardak suya koyun. Taze yumurta batar, bayat olanlar ise yüzer.
- Turp, kereviz veya havuç gevrekliğini kaybettiyse, bir dilim çiğ patatesle birlikte bir kâse buzlu suya koyun. Sebzelerin gözlerinizin önünde tazelenmesini izleyin :)
- Tuzun sertleşmesini önlemek için tuzluğunuza pirinç koyun. Pirinç, kümelere neden olabilecek yoğunlaşmayı engeller.
- Süzme peynir veya ekşi kremanın daha uzun süre dayanması için kabı baş aşağı bir şekilde buzdolabına yerleştirin. Kabın ters çevrilmesi, bozulmasına neden olan bakterilerin büyümesini engelleyen bir vakum oluşturur.
- Sütü ocakta ısıtırken yakarsanız, yanmış kokuyu ve tadı yumuşatmak için bir tutam tuz ekleyin.
- Narenciye suyunu sıkmadan önce, sıvıyı içerideki bölümlerden daha iyi çıkarmak için mutfak tezgâhınızda ileri geri yuvarlayın
- Bir meyveyi bir gecede olgunlaştırmak için bir elma ile birlikte saklayın. Elmalar, diğer meyvelerin olgunlaşma sürecini hızlandıran etilen gazı salgılar.
- Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0