Hecha’dan Ramazan Menüsü | 3. Hafta

RSS
Hecha’dan Ramazan Menüsü | 3. Hafta

 

Ramazan’da da en renkli, bereketli ve keyifli sofralar Hecha’dan!

Ramazan boyunca her hafta birbirinden nefis tariflerin bulunduğu menüleri sizlerle paylaşıyoruz. Bu hafta geleneksel lezzetleri Hecha’nın lezzet farkı ile sofralarınıza taşımaya ne dersiniz?

 

Dökümde Erzurum Usulü Ayran Aşı Çorbası

İftar sofrası denince akla ilk gelen çorbalardan ayran aşı çorbasını Hecha demir döküm tencerenizde besin değerlerinden hiçbir şey kaybetmeden pişirebilirsiniz.

Soğuk olarak da tercih edebileceğiniz ayran aşı çorbası, tek başına bir öğün olmaya bile yetecek besleyiciliğe sahip!

Malzemeler:

  • 2 su bardağı haşlanmış buğday
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut (Kabukları soyulmuş)
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz (Varsa aş otu)
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

 

Yapılışı:

  1. Buğday ve nohutu bir gece önceden yıkayıp üzerlerini geçecek kadar suda bekletip ıslatın. Sonrasında, yumuşayıncaya kadar ayrı ayrı haşlayın.
  2. Hecha tencerenize yoğurt, yumurta ve unu ekleyin. Pürüzsüz hale gelene kadar bu karışımı çırpın.
  3. Haşladığınız buğday ve nohutu tencerenize ekleyin. Su ilave edin. Çorbanın yoğunluğuna göre su miktarını kendiniz de ayarlayabilirsiniz.
  4. Hecha tencerenizi ocağa alın. Kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ayrı bir tavada ince doğranmış soğanları rengi değişene kadar sıvı yağ ile kavurun.
  5. Kavrulan soğanı ince kıyılmış maydanoz ile birlikte tencereye ekleyin. Tuzu da ilave edip 1-2 taşım daha kaynatıp altını kapatın.
  6. Servis etmeden önce tereyağında pul biberi kızdırıp çorbanızın üzerine gezdirin. Servise hazırsınız!

 

Döküm Tavada Et Sote Tarifi

Et sote iftar sofralarınız için hem lezzetli hem oldukça pratik bir tercihtir. Her türlü eti pişirmenin en verimli ve lezzetli yolu da elbette Hecha demir döküm tavanızdır!

Bu tarifte dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise, Hecha demir döküm tavanızın yapışmazlığını sağlamak için hiçbir gıda koymadan önce 4-5 dakika kadar iyice ısı aldırmanızdır.

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 300 gram kuşbaşı kuzu eti veya dana antrikot
  • 1 soğan
  • 1 yeşil biber
  • 1 domates
  • Kekik, pul biber, kimyon, tuz, karabiber

Yapılışı:

  1. Hecha demir döküm tavanızı iyice ısıtın.
  2. Tereyağı ve zeytinyağını ekleyip etleri de ilave ederek kavurmaya başlayın.
  3. Etler suyunu çekip kızarmaya başladığında doğranmış soğanı ilave edin. Soğanın rengi değiştiğinde doğranmış biberi ekleyin. Biber de yumuşadığında yemeklik doğranmış domatesi ilave edin.
  4. Son olarak baharatları ekleyip harmanlayın. Et soteniz sıcak olarak servis etmeye hazır!

Domates Pilavı Tarifi ve Yapılışı

Farklı bir pirinç pilavı tarifi mi arıyorsunuz?

Ana yemeklerin yanına harika bir lezzet katacak, Hecha döküm tencerenizin lezzet farkı ile nefis domates pilavı tam size göre.

Malzemeler:

  • 1 buçuk su bardağı baldo pirinç
  • 6 adet domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Bir tutam toz şeker
  • 1 buçuk su bardağı tavuk suyu

Yapılışı:

  1. Pirinci bir kaba alıp üzerine sıcak su ekleyin. Bir tutam tuz atıp 1 saat kadar dinlendirin. Sonrasında yıkayıp süzün.
  2. Domatesleri rendenin ince kısmı ile rendeleyin.
  3. Hecha demir döküm tencerenize ön ısıtma işlemini yaptıktan sonra zeytinyağı ve tereyağını alın. Sarımsakları ekleyip kavurun. Ardından rendelenmiş domatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Kavrulan sarımsak ve domateslerin üzerine pirinci ilave edip kavurmaya devam edin.
  5. Tuz, karabiber ve toz şekeri ilave edip lezzetlendirdikten sonra üzerine tavuk suyunu da ilave edip hafifçe karıştırdıktan sonra tencerenizin kapağını kapatın.
  6. Kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra biraz demlendirip üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyerek servis edebilirsiniz.

 

Şef Sinan Büdeyri Tarifi ile İrmik Helvası

Bu nefis akşam yemeğinin ardından çayın yanına güzel bir tatlı olmadan olmaz, değil mi?

Şef Sinan Büdeyri’nin bu tarifini gördüğünüzde yapmadan geçemeyeceksiniz. Bizden söylemesi!

Malzemeler:

  • 200 gram irmik
  • 50 gram tereyağı
  • 200 gram su
  • 80 gram şeker
  • 2 adet çubuk tarçın
  • Safraan

 

Yapılışı:

  1. Tereyağını Hecha döküm sos tenceresinde eritin. Eridikten sonra içerisine irmiği ve baharatları koyup kısık ateşte kavurun.
  2. İrmikler döküm tencerede esmer bir renk alana kadar pişirin. Sonrasında içerisine şekeri ekleyin ve hemen arkasından suyu ilave edin.
  3. Birazcık karıştırdıktan sonra üzerini kapatıp demlenmeye bırakın. Aynı pilav yapmak gibi düşünebiliriz.
  4. İrmik demlenirken içerisindeki baharatları çıkartmak zorunda değilsiniz. Sonunda fıstık ve tahin ile servis ediyoruz.

 TARİFİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar