Anadolu Mutfak Kültürünün Kökenleri
Ne okuyoruz?
Ramazan sofralarının baş tacı tabii ki de kendi coğrafyamıza ait olan yemekler. O lezzeti dünyanın neresine giderseniz gidin, kısa bile uzak kalsanız hep özlersiniz. Damak tadımız nereden geliyor? Biraz da yediğimiz yemeklerin bu coğrafyanın kültürü ile nasıl harmanlanarak ortaya çıktığını öğrenmemiz için çok faydalı olacak bir kitap önerimiz olacak size: Ege Yayınları tarafından basılan “Anadolu Mutfak Kültürünün Kökenleri”. Yazarı Ahmet Uhri bize Anadolu'nun zengin mutfak kültürünün geçmişini insanlık tarihinin ilk dönemlerinden başlayarak anlatan, üzerinde bulunduğumuz toprakların zenginliğini görebilmemizi sağlayan bir kaynak sunmuş. İçinde yer alan bilgilerini arkeolojik verilere dayandırılması da kitabı daha değerli kılıyor. Unutmayın, yediklerimiz hakkında konuşabilmek onları daha da değerli kılacaktır.
- Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0