İncir Yağlama
20 cm küçük boy tencere kullanılmıştır.
Buradan ulaşabilirsiniz:
https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-kucuk-boy-tencereler
Malzemeler
1/2 kg kuru incir
1 bardak fındık içi kırılımş
1 tutam muskat
2 yemek kaşığı tereyağı
1/3 bardak üzüm pekmezi
Elimizin altında su
Yapılışı
İncirler bir gece önceden suda bekletilir ve sonra sap kısımları ayrılır.
Döküm tencerede tereyağı orta sıcaklıkta eritilir.
İncirler eklenerek ısı biraz arttırılır.
Üzerinde pekmez gezdirilerek su eklenir ve suyun çekmesi beklenir.
İncirler transparan bir hal alınca fındıklar eklenerek tabaklanır.
Dondurma ve kaymak ile servis edebilirsiniz.
Şef Yağız İzgül
- Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0