Café De Paris Soslu Bonfile
Mühürleme tekniğini uygulayabileceğiniz harika bir bonfile deneyimi için Café De Paris Soslu Bonfile tarifini sizlerle paylaşıyoruz!
200 Gram Bonfile
100 Gram Tereyağı
70 Gram Krema
40 Gram Rokfor Peyniri
15 Gram Hardal
1 Çay Kaşığı Köri
1 Çay Kaşığı Zerdeçal
1 Çay Kaşığı Kimyon
4 Çay Kaşığı Zeytinyağı
6 Dal Dereotu
Tuz
Karabiber
Döküm tavanızda bonfilenizi mühürleyin. Her yüzünü mühürlediğiniz bonfileyi yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında istediğiniz ölçüde pişirin. Bir sos tenceresine doğranmış sarımsak, dereotu, hardal ve geri kalan toz baharatları ilave edin. Sonrasında kremayı ekleyin ve karıştırarak kaynatın. Sos 70-80 derece arasına ulaşınca ocaktan alın. Ocaktan aldığınız sosa küp şeklinde doğradığınız tereyağını ekleyin ve karıştırın. Homojen bir kıvam alması gerekmektedir. Ardından rokfor peynirini ekleyerek karışıma yedirin. Café De Paris sosunuz hazır! Fırında pişirdiğiniz bonfileyi 2-3 cm kalınlığında dilimleyin. Servis tabağına aldıktan sonra üzerinde sosu gezdirip sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
- Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0