Poşe Yumurtanın Püf Noktaları

RSS
Poşe Yumurtanın Püf Noktaları


Poşe pişirme yöntemiyle kahvaltılarınıza renk getirmek isterseniz, sizlerle tam kıvamında bir poşe yumurta tarifi paylaşıyoruz. Kolay gibi görünen bu teknikte dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta var!

Malzemeler:
Yumurta
Su
Sirke (İsteğe bağlı)

Harika bir sonuç elde etmek için bu tarifte en önemli şey zamanlamadır. Yumurtayı pişirmeye başlamadan önce diğer hazırlıklarınızı tamamlamalısınız. Bir yandan ekmek kızartırken, nefis poşe yumurtanızdan olabilirsiniz! Öncelikle uygun bir tencere seçin. Sığ ve yayvan bir tencere tercih etmelisiniz. Çünkü iyi bir poşe yumurta pişirmenin sırrı, yumurtayı içten içe kaynayan suyla dolu geniş ama sığ bir tencereye yavaşça dökmektir. Tencerenin üçte ikisini suyla doldurun ve kaynatmaya başlayın. Bu aşamada daha farklı bir lezzet için su yerine süt de tercih edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, yumurtaların katılaşmasına yardımcı olması için suya 1 tatlı kaşığı beyaz sirke ekleyebilirsiniz. Yumurta akının katılaşmasını sağlayacağı için daha güzel bir görünüm elde edersiniz.  Ancak sirke kullanırsanız bu tat yumurtaya geçebilir. Restoranlarda bunun için içi tuzlu sıcak su dolu bir tencere daha bulundurulur ve poşe yumurta bu tencereye daldırılır. Bu yöntemle yumurta hem tuzlu hale getirilir hem de sirke tadı alınır. Kullanacağınız yumurta taze olursa çok daha iyi bir sonuç elde edersiniz çünkü akı daha yoğun olacaktır. Bu yüzden olabildiğince taze bir yumurta tercih etmelisiniz. Yumurtayı küçük bir kâseye ya da çorba kepçesine kırın. Yumurtayı kırarken sarısını parçalamamaya ve görünümünü bozmamaya dikkat edin. Su kaynamaya başlayınca ısısını düşürün. Sıcaklığın 71-82 derece arasında olması gerekir. Tek bir yumurtayı hafifçe kaynayan suya atmadan önce, suyu döndürerek biraz soğutun. Yumurtayı hafifçe kaynayan ve kendi etrafında dönen suyun tam ortasına çok dikkatli biçimde bırakın. Yumurtanın şeklinin bozulmaması için, suyu dairesel hareketlerle döndürmeye devam edin.  Pişene kadar 3-5 dakika bekleyin. Yumurtanın akı katılaşıp sarısı da yoğunlaşmaya başlayınca yumurta pişmiş demektir. Poşe yumurtanızı delikli bir kaşıkla alın. Fazla suyunu tencerenin içine süzdürüp tabağa alıp dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar