Kalpleri Çalacak Brownie’li Sundae
Hafta sonu tatlısız geçmez! Çikolata aşkını doya doya yaşayacağınız bir tarife ne dersiniz?
Malzemeler:
Yarım su bardağı oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
170 gr iri doğranmış bitter çikolata
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
¼ su bardağı kakao tozu
½ tatlı kaşığı iri çekilmiş tuz
½ su bardağı artı 2 yemek kaşığı elenmiş un
Servis için karamel sos
Servis için vanilyalı dondurma
Yapılışı:
Fırınınızı önden 175 derece ısıtın. Altı adet 170 gramlık kalıbı tereyağı ile yağlayın. Sos tencerenizde tereyağıyla bitter çikolatayı eritin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Daha sonra ocaktan alın ve şekeri ekleyerek çırpın. Yumurtaları da ekleyerek çırpmaya devam edin. Kakao ve tuzu eleyin. Tüm malzemeler birleşene kadar un ilave edin. Bir dondurma kepçesi kullanarak, hamurları önceden yağladığınız kalıplar arasında bölüştürün. Sertleşene kadar ve ortasına soktuğunuz kürdanda nemli parçalar çıkana kadar 30 dakika pişirin. Hafifçe soğumaya bırakın ve karamel sos ve bir top vanilyalı dondurma ile birlikte ılık olarak servis edin. Afiyet olsun!
- Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0