Ramazan Pidesi

RSS


Ramazan pidesinin de en güzeli Hecha'da olur! Tüm detaylar için YouTube veya IGTV üzerinden tarifin videosunu da izleyebilirsiniz.

Malzemeler:
Yarım kilo buğday unu
400 ml oda sıcaklığında su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için susam ve çörek otu

Yarım kilo unun üzerine oda sıcaklığındaki suyu, mayayı, şekeri, tuzu ekleyin. Kabın içerisinde elinizle yavaşça karıştırmaya başlayın. Un topağı kalmadığını hissettiğinizde tezgâhı unlayıp hamuru tezgâha alın. Hamuru üzerine katlayarak toparlayın. Biraz toparlandıktan sonra içine çevirip üstüne basarak yoğurmaya devam edin. Kıvam aldıktan sonra tekrar un serptiğiniz tezgâha koyup 1 saat dinlenmeye bırakın. Ramazan pidesi tadında olması için bu aşamaya dikkat! Bir kâsenin içerisinde 40 gram un üzerine 40 ml civarında su ekleyin. Topaksız kalana kadar karıştırın. Karıştırmaya devam ederken üzerine yaklaşık olarak 120 ml kaynar su ekleyin. İsteğe bağlı tat ve renk vermesi için 1 çorba kaşığı pekmez ilave edebilirsiniz. Daha sonra, dinlendirdiğiniz hamuru tekrar unlayarak tezgâha alın ve ikiye bölün. Bu esnada döküm tavanızı 230 dereceye ayarladığınız fırına yerleştirin. Yaptığınız karışımdan elinize alarak hamuru yoğurun ve pide formunu verin. Tezgâh üzerinde 20 dakika kadar daha dinlendirin. Isınmış olan döküm tavanıza biraz un serpin. Dinlendirdiğiniz hamurun üzerine çörek otu ve susamı ekleyip döküm tavanıza alın ve tekrar fırına verin. Üstünün rengini takip ederek 15 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar