Anneanne Tarifi: Ispanaklı Sufle

RSS
Anneanne Tarifi: Ispanaklı Sufle

İnternet hayatımıza gireli aslında çok da uzun bir zaman olmadı. Artık her şey daha kolay ve ulaşılabilir olsa da bazı alışkanlıkları geride bırakmak zor…

Biz hala anneannelerimizin tuttuğu tarif defterlerini, kütüphanede biriktirdiğimiz tarif kitaplarını karıştırmaya bayılıyoruz. El emeği göz nuru tutulan bu defterlerden bir tarif paylaşmadan geçemedik:

  • 1 Kilo Ispanak
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 4 Yumurta
  • Kaşar Peyniri


1 kilo ıspanağı sıcak suyun içine batırıp çıkarın. 2 yemek kaşığı tereyağında 2 yemek kaşığı unu kavurun. 2 su bardağı süt ekleyip karıştırın. Haşlanmış ıspanağı doğrayıp üzerine ekleyin. Bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karabiberi de ekleyin. 4 yumurtanın sarısı ve beyazını ayırın. Beyazlarını bir tutam tuz ile köpük olana kadar çırpın. Önce yumurtanın sarılarını sonra da çırptığınız beyazlarını ekleyerek karıştırın. Karışımı sufle kaplarına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirin. Fırından almadan önce üzerine dilediğiniz kadar kaşar rendesi serpin. Kaşarlar eridikten sonra fırından çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar