Pırasa Çorbası
24 cm orta boy tencere kullanılmıştır.
Buradan ulaşabilirsiniz:
https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-orta-boy-tencereler
Malzemeler
1/2 kg pırasa
1 büyük soğan
1 küçük patates
1 diş sarımsak
Maydanoz
750 mL tavuk suyu
1 çili biber
50 gr soya filizi
3 yemek kaşığı tereyağı
1 havuç
1 paket krema
Sebzeler sertlik derecelerine göre tereyağında kavrulduktan sonra pırasa koyulur ve kavrulur. 1 diş sarımsak ve çili biberi eklenir. Döküm tencerede tavuk suyu eklenir ve orta ateşte yarım saat kadar demlenir, tuz ve karabiber eklenir. Robotla püre kıvamına geldikten sonra krema yavaş yavaş karıştırılır. Son olarak soya filizi ve maydanoz ile süslenir.
Şef Yağız İzgül
- Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0