Pırasa Çorbası

RSS
Pırasa Çorbası

24 cm orta boy tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-orta-boy-tencereler

Malzemeler

1/2 kg pırasa
1 büyük soğan
1 küçük patates
1 diş sarımsak
Maydanoz
750 mL tavuk suyu
1 çili biber
50 gr soya filizi
3 yemek kaşığı tereyağı
1 havuç
1 paket krema

Sebzeler sertlik derecelerine göre tereyağında kavrulduktan sonra pırasa koyulur ve kavrulur. 1 diş sarımsak ve çili biberi eklenir. Döküm tencerede tavuk suyu eklenir ve orta ateşte yarım saat kadar demlenir, tuz ve karabiber eklenir. Robotla püre kıvamına geldikten sonra krema yavaş yavaş karıştırılır. Son olarak soya filizi ve maydanoz ile süslenir.

Şef Yağız İzgül

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar