Soğanlı Tarte Tatin Tarifi

RSS
Soğanlı Tarte Tatin Tarifi

 

Soğan sevenler burada mı? Biz özellikle soğanın fırın ile buluşup tüm lezzetini ortaya çıkardığı tariflere bayılıyoruz.

Şef Sercan Çam tarifi ile lezzetine, pişme derecesine, Hecha demir döküm tavanızın pişirme performansına hayran kalacağınız soğanlı tarte tatin sofralarınızın yıldızı olmaya aday.

 

Malzemeler:

  • 75 gram tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 dal taze biberiye (kekik de olur)
  • Orta büyüklükte soğan
  • Deniz tuzu
  • Taze çekilmiş karabiber
  • İzmir tulum peyniri
  • 3 adet milföy yaprağı

 

Yapılışı:

  1. Fırını 190 derecede ısıtın. Soğanları kabuklarını soymadan, ortadan ikiye kesin. Sarımsakları ince ince kıyın, peynirleri rendeleyin.
  2. Hecha demir döküm tavanızı ocağa koyun ve tereyağını eritin, zeytinyağını ısıtın. Biberiyeyi ekleyip, yağın aromasını zenginleştirin.
  3. Soğanları, iç tarafları tavaya gelecek şekilde sıkı sıkı dizin. Pişen soğanlar büzüşüp ufalacağı için, elinizden geldiğince sıkıştırın. Soğanların tavada olan yüzleri esmerleşene kadar, yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
  4. Soğanları çevirin ve yetecek kadar tuz, karabiber serpin. İzmir tulum peyniri rendeleyin.
  5. Soğanlar iyice yumuşayıp kendini salana kadar, yaklaşık 15 dakika daha fırında pişirin.
  6. Bu sırada tavanın çapı kadar milföy yapraklarını hafifçe unladığınız tezgâha yan yana koyun. Birleşim yerleri birbirine geçip düz bir hamur olsun diye merdane ile biraz açın. Hamuru tava boyutunda ayarlayın.
  7. Tavanızı fırından çıkarın. Soğanları birbirine yaklaştırın ve üzerine peyniri rendeleyin.
  8. Peynirlerin biraz erimesine müsaade ettikten sonra, hamurla soğanların üzerini örtün ve kenarlarını tavaya doğru bastırın.
  9. Tavayı fırına geri koyun ve milföy altın sarısı olana kadar, yaklaşık 20- 22 dakika pişirin.
  10. Fırından çıkarıp mutfak tezgâhında 5 dakika dinlendirin. Ters çevirip kabuklu haliyle servis edebilirsiniz.

 

TARİFİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN!

 

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar