Süt Mısır ve Izgara Mısır Tarifi
Yaz denince akla ilk gelen lezzetlerden biri elbette taze süt mısır! Sahil kenarında, evin balkonunda, kısacası her an her yerde nefis bir atıştırmalık seçeneği…
Şef Sercan Çam tarifi ile Hecha döküm tencere ve ızgara tavada yapabileceğiniz mısırın en güzel iki halini tatmaya hazır olun. Sizi çocukluğuna götürecek bir lezzet olacak!
Malzemeler:
Süt mısır için;
- 4 koçan mısır
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 su bardağı süt
- Tuz
Izgara için;
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- Taze çekim karabiber
- Tuz
- Kırmızı biber
- İnce kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
-
Hecha tencerenizde suyu kaynatın. Süt, tuz ve tereyağını ekleyin.
- Soyduğunuz ve ikiye kestiğiniz mısırları tencerenize koyun. 15-16 dakika haşlayın. Bu süre mısırlara göre değişiklik gösterecektir.
- Sos için gerekli malzemeleri çırpın. Mısırları dörde kesin ve sos sürün.
- Önceden ısıtılmış Hecha ızgara tavanızda Üzerine maydanoz serpip sıcak servis edin.
- Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0