Vegan Paella
Bu tarifte 28 cm sığ tencere kullanılmıştır.
Buradan ulaşabilirsiniz:
https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-buyuk-boy-sig-tencereler
Malzemeler
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak
1 su bardağı kırık pirinç
4 bardak düşük sodyum sebze suyu
1 çay kaşığı füme kırmızı biber
1 çay kaşığı koşer tuzu, artı gerektiği kadar
1 / 4 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 adet kabak
1 adet orta boy avokado
1 adet havuç
1 adet salatalık
1 bardak cherry domates
1/3 su bardağı kişniş, fesleğen, maydanoz, dereotu
Limon dilimleri, servis için
Hazırlanışı
Döküm sığ tencerenin içinde yağı orta ateşte ısıttık. Kabakları ekledik ve hafifçe yumuşayana kadar sote ettik, yaklaşık 2 dakika beklettik. Sarımsak ekledik ve kokusu çıkana kadar (Yaklaşık 30 saniye) soteledik.
Pirinci ekledi, hafifçe kavrulana kadar 2 ila 3 dakika arasında karıştırarak pişirdik. Sebze suyunu, füme kırmızı biberi, tuz, karabiber ve safranı ekledik, biraz kaynattık.
Pirinç yumuşayana ve sebze suyu emilene kadar 18-20 dakika karıştırmadan pişirdik. Pirinç, sıvı tamamen emilmeden önce pişirilirse, tencerenin kapağını açın ve buharlaştırmak için bir iki dakika daha pişirebilirsiniz.
Domates, avokado ve diğer tüm malzemeleri doğradık, bitkileri paella’nın üzerine serptik. Limon dilimleri ile servis yaptık.
- Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0