Döküm Tencerede Ayva Reçeli Tarifi ve Yapılışı
Kahvaltıda bazıları tatlıyı önce; bazıları ise en son yemeyi tercih eder. Sizin tercihiniz hangisi? Biz hangi aşamada olursa olsun kahvaltılara tatlı bir dokunuş, ev yapımı nefis reçellere bayılıyoruz.
Hecha döküm tencerenizde her yemekte olduğu gibi reçel yapımında da harikalar yaratabileceğinizi biliyor muydunuz?
Malzemeler:
- 1 buçuk kilo ayva
- 1 kg+1 su bardağı toz şeker
- Yarım limonun suyu
- 8 adet tane karanfil
- 4 su bardağı su
Yapılışı:
- Ayvaları yıkayıp soyduktan sonra küp küp doğrayın. Kararmaması için önceden hazırladığınız limonlu suya alın.
- Daha sonra süzdüğünüz ayvaları Hecha döküm tencerenize alın ve üzerine suyu ekleyip ayvalar hafifçe yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
- Ayvalar yumuşadıktan sonra şekeri, ayva çekirdekleri ve karanfilleri ekleyin. Şeker eriyene kadar yavaş yavaş karıştırın ve kısık ateşte kıvamı koyulaşana kadar kaynatın.
- Ocaktan almadan 5 dakika kadar önce yarım limonun suyunu ekleyin. Pişen reçeli soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra kavanozlara paylaştırarak ağzını sıkıca kapatın.
- Eğer reçelin sulu kaldığını düşünüyorsanız tencerenizin kapağını kapatıp bir gece boyunca dinlendirin. Sabaha istediğiniz kıvama gelmiş olacaktır. Afiyet olsun!
- Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0