Şef Sinan Büdeyri Tarifi ile Dana Kaburga

RSS
Şef Sinan Büdeyri Tarifi ile Dana Kaburga

 

Markus Ribs’in kurucularından Şef Sinan Büdeyri’nin restorandaki favori tabaklarından birini Hecha demir döküm tencere ile evinizde hazırlamaya ne dersiniz?

Hecha ile restoran şıklığını ve lezzetini her an evinizin konforunda yaşayabilmenin keyfini çıkarın.

Malzemeler:

  • 2 kalem dana kaburga
  • 4-5 adet orta boy havuç
  • 2-3 adet orta boy soğan
  • Bir demet taze kekik
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 2 litre et suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 baş sarımsak
  • Yarım litre şarap ya da üzüm suyu

 

Yapılışı:

Önce kaburgayı Hecha demir döküm tencerede iyice mühürleyin. Daha sonra aynı tencerede soğanları ve havuçları soteleyin. Soğanlar ve havuçlar hafifçe karamelize olunca sırasıyla domates salçasını, sarımsakları, taze kekiği ve tane biberleri ekleyin. Her eklemeden sonra iyice karıştırmayı unutmayın. Daha sonra et suyunu ve kaburgayı ekleyin. Kaburga piştikten sonra suyu süzün ve şarabı ya da üzüm suyunu da ekleyerek Hecha döküm sos tenceresinde istenilen kıvama kadar çektirin.

Afiyet olsun!

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar