Döküm Tencerede Soslu Tavuk Köftesi
Tek tencerede pişen, az bulaşık çıkartan ve sosuyla bütünleşen tarifleri siz de seviyor musunuz?
Her zaman yaptığınız tavuk yemeklerinden daha farklı bir tarif denemek isterseniz, Şef Sercan Çam tarifi ile önce ocakta başlayıp daha sonra fırında lezzetlenen soslu tavuk köftesini mutlaka denemelisiniz.
Hecha demir döküm tencereniz ile en lezzetli tarifler hem sağlıklı hem de oldukça pratik!
Malzemeler:
Tavuk köftesi için;
- 500 gram tavuk göğsü
- 3-4 dal taze soğan
- 3 diş sarımsak
- 3/4 bardak panko/ekmek kırıntısı(galeta unu da olur)
- 1 avuç doğranmış maydanoz
- 1/3 tatlı kaşığı karabiber
- 1/4 tatlı kaşığı kimyon
- 1/2 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
- Tuz
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Domates sos için;
- 3 diş sarımsak
- 3 adet domatesin rendesi
- 1/2 tatlı kaşığı kuru kekik
Yapılışı:
- Taze soğan, sarımsak ve tavuğu blenderdan geçirin. Maydanozu da ilave edin.
- En son baharatlar, zeytinyağı ve pankoyu dökün ve blenderda çekmeye devam edin.
- Minimum 30 dakika buzdolabında köfte harcını dinlendirin.
- Ellerinizi yağlayıp ve harçtan parçalar alarak yuvarlayın.
-
Hecha demir döküm sığ tencerenizi önce ısıtın sonra zeytinyağı dökün. Şekil verdiğiniz köftelerin dış kısımlarını pişirin.
- Sarımsakları pul pul doğrayın ve tavukların üzerine serpin. Domates rendesini, suyu gezdirin. Kekiği de serpip tencerenin kapağını kapatın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında tavuk köftelerinin içi pişene kadar kapağı kapalı 20 dakika, kapağı açık hafifçe üzeri renk alana kadar da 5 dakika pişirin. Maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
TARİFİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN!
- Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0