Pratik Tiramisu Tarifi
Akşam yemeği sonrası tatlı keyfine hayır diyemiyor ama günün yorgunluğu sonrasında bir de tatlı yapmaya üşeniyorsanız; bu tarif tam size göre!
Hecha demir döküm tencereniz ile yarım saatten daha az sürede hem lezzetli hem de pratik nefis bir tiramisu hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 adet pasta tabanı
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 100 gram labne peynir
- 100 gram ekşi krema
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağından az soğutulmuş granül kahve
Yapılışı:
- Sütü Hecha döküm tencerenize koyup üzerine şeker, un ve yumurtayı ekledikten sonra iyice karıştırın.
- Tencerenizin altını açın ve kaynayıncaya kadar karıştırın. Karıştırmazsanız krema topaklaşabilir.
- Kaynadıktan sonra ılıması için bekleyin.
- Ilıdıktan sonra labne ve ekşi kremayı karışıma ekleyin.
- Mikser yardımı ile 5 dakika boyunca çırpın. Tiramisu kremanız hazır!
- Pasta tabanının bir katını eritilmiş kahvenin yarısı ile ıslatıp soğumuş tiramisu kremasını ilave edin.
- Pasta tabanının diğer katını da ıslattıktan sonra iki tabanı birleştirin. Kalan krema ile tiramisunun her yerini sıvayın. Son olarak yüzeyin tamamına toz kakao serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
- Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0