Tandır Ekmeği
Malzemeler
2 kilo un
2 çorba kaşığı yaş maya
Yarım paket margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Ilık su
Hazırlanışı
Unu kaba ekleyin, ortasında bir çukur açıp maya ve margarini suyla karıştırıp yoğurun. İstenilen miktarda tuz ekleyin. İyice yoğurun.
Sıvı yağı hamurun üstünde gezdirin, biraz daha yoğurun ve hamurunuzu mayalamaya bırakın. Kabaran hamurdan bezeler alıp merdane yardımıyla biraz açın.
Fırını yüksek derecede ısıtın ve fırına bir pizza tahtası koyun, pizza tahtasına biraz un serpin ve hamuru tahtanın üstüne koyup, fırının kapağını kapatın. Ekmeğiniz kısa sürede kabaracaktır.
Afiyet olsun…
- Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0