Hecha Döküm Sahanda Acılı Tavuk

RSS
Hecha Döküm Sahanda Acılı Tavuk

 

Malzeme

2 adet julyen doğranmış tavuk göğsü

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı soya sosu

1 yemek kaşığı tereyağ

3 yemek kaşığı zeytinyağ

3 adet acı kurutulmuş biber

1 tatlı kaşığı silme taze çekilmiş kişniş

Tuz

Karabiber

Kırmızı toz biber

Tarifimizde 22 cm sahan kullanılmıştır.

Yapılışı

Hecha 22 cm sahanı ısıtın. Tereyağ ve zeytinyağı içinde eritin. Sarımsakları ve kuru biberleri ince ince doğrayıp yağa ekleyin ve 1 dk kavurun.

Jülyen doğranmış tavukları ve soya sosunu ilave edin ve karıştırın. Renkleri dönene kadar 5-6 dk pişirin.

Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kişnişi ekleyip harmanlayın.

2-3 dk daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın.

İster dürüm isterse pilav yanında yeşillikler ile servis edebilirsiniz.

Hecha Sever Hilal Dokuyucu

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar