Tavuk Taco

RSS
Tavuk Taco

28 cm büyük boy tencere ya da 28 cm düz yuvarlak tava kullanabilirsiniz.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-buyuk-boy-tencereler

https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-28-cm-duz-yuvarlak-tavalar

Malzemeler

1 adet tavuk göğüs

2 adet tavuk kalça fileto

5 adet küçük lavaş ekmeği

500 ml tavuk suyu

1 adet soğan

3 dal taze soğan

1 demet maydanoz

2 yemek kaşığı mayonez

2 yemek kaşığı dijon hardalı

Zeytinyağı

Tatlı toz kırmızı biber

Kimyon tohumu

Karabiber

Tuz

Yapılışı

Hecha tencerenizin içine 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı dökün. Yağın ısınmasını bekledikten sonra tavuk göğsü ve kalça filetoları tencerenize koyun. Tavuklarınızı yağda çevirerek yumuşatın. Oda sıcaklığındaki suyunuzu tavuklarınızın üzerini örtecek kadar dökerek tavuğunuzu haşlanmaya bırakın. 15 dk boyunca tavukla suyun lezzetinin birbirine geçmesi için haşlamaya devam edin. Haşlandıktan sonra tavuklarınızı bir tabağa alın.

Soğanlarınızı piyaz dilimler halinde kesin. Tavukları haşladığınız tencereniz ya da Hecha 28 cm düz yuvarlak tavanızın içinde soğanları kaşık yardımıyla karıştırarak kavurun. Soğanlar kavrulurken üzerine kimyon tohumu serpin.

Haşlanmış tavuklarınızı ince ince keserek soğan kavurmanızın içine atın. Mümkünse tavuklarınızı didikleyebilirsiniz. Tavaya koyduğunuz tavuklarınızın üzerine tuz ve karabiber ekleyin. Malzemeleri birbiri ile harmanlayın. Toz kırmızı biber ekleyin. Tavuğun kıyma haline geçip taco içine girecek kıvama gelmesini sağlaması için tavuk suyunu ekleyin.

Taze soğanın yeşil kısımlarını ve maydanozları ince ince kıyıp tavukların üzerine ekleyin. Suyun çekilmesini beklerken kaşıkla tavuklarınızı ezebilirsiniz. Yemek suyunu çekerken hardalı ekleyip karıştırın. Suyunu çeken tavuğu tahta üzerine alarak spatula yardımıyla olabildiğince kıyma haline getirmek için ezin.

Lavaş ekmeklerinin içine mayonez sürün. Ekmeklerin için lezzetli tavuk karışımınızla doldurmaya başlayın.

Soğanlarınızı piyaz dilimler halinde kesin. Tavukları haşladığınız tencereniz ya da Hecha 28 cm düz yuvarlak tavanızın içinde soğanları kaşık yardımıyla karıştırarak kavurun. Soğanlar kavrulurken üzerine kimyon tohumu serpin.

Haşlanmış tavuklarınızı ince ince keserek soğan kavurmanızın içine atın. Mümkünse tavuklarınızı didikleyebilirsiniz. Tavaya koyduğunuz tavuklarınızın üzerine tuz ve karabiber ekleyin. Malzemeleri birbiri ile harmanlayın. Toz kırmızı biber ekleyin. Tavuğun kıyma haline geçip taco içine girecek kıvama gelmesini sağlaması için tavuk suyunu ekleyin.

Taze soğanın yeşil kısımlarını ve maydanozları ince ince kıyıp tavukların üzerine ekleyin. Suyun çekilmesini beklerken kaşıkla tavuklarınızı ezebilirsiniz. Yemek suyunu çekerken hardalı ekleyip karıştırın. Suyunu çeken tavuğu tahta üzerine alarak spatula yardımıyla olabildiğince kıyma haline getirmek için ezin.

Lavaş ekmeklerinin içine mayonez sürün. Ekmeklerin için lezzetli tavuk karışımınızla doldurmaya başlayın. Tavuk taconuz servise hazır. Afiyet olsun!

Şef Yağız İzgül

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar