Unsuz Yağsız Kek
Hecha ile Unsuz Yağsız Kek tarifi.
Hecha Demir Döküm Mini güveç kullanılmıştır.
Buradan ulaşabilirsiniz:
https://www.hecha.com.tr/collections/demir-dokum-mini-guvecler
Malzemeler
112 gr. Badem tozu, ceviz veya fındık tozu
30 gr. Bal
4 yumurta sarısı
4 yumurta beyazı
50 gr. kakao
180 gr. Bitter çikolata
200 gr. Krema
Bir fiske tuz (Yumurta beyazlarını çırpmak için)
İçine vişne
Yapılışı
Önce kremayı kaynama noktasına kadar getirin, ocaktan alıp içine doğradığınız çikolatayı ekleyin, eriyene kadar karıştırın. Daha sonra kakaoyu eleyerek karışıma ekleyin, pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.
Ayrı bir kapta yumurta beyazını kar haline gelene kadar çırpın, diğer kapta bal ve yumurta sarılarını sarılar kabarana kadar çırpın. Çikolatalı karışımı yumurta sarılarını ekleyin, unu ekleyin, en son yumurta beyazını ekleyip söndürmeden karıştırın. İçine vişneleri batırın, üzerine hangi kuruyemiş tozunu kullandıysanız biraz kuruyemiş ilave edin.
Minik Hecha güveçlerde 180 derecede 25 dakika pişirip, dinlenmeye bırakın.
Afiyet olsun.
#HechaElçisi Yıldız Demirkan
- Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0