Yağız İzgül'ün Annesi'nin Sandviçi
Hecha 22 cm sahan kullanılmıştır.
Buradan ulaşabilirsiniz:
https://www.hecha.com.tr/collections/22-cm-sahanlar
“Çocukken okuldan gelince annemin hemen her gün yaptığı klasik sandviç tarifi” – Yağız Izgül
Malzemeler
İsteğe göre 300 gr. liğme tavuk ya da 6-7 adet kasap köfte
İsteğe göre yarım ekmek ya da baget ekmek
Ev yapımı mayonez ya da krem peynir
Tuz
Karabiber
Taze soğan
(Köfteli versiyonda annem domates ve sivri biber de kullanırdı tercih sizin)
Ev yapımı mayonez tarifi:
2 adet çok gezen organik yumurta
1 su bardağı kanola yağı
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığiı limon suyu
Yarım çay kaşığı tuz
Bütün malzemeler derin bir kaba alınır ve tahta bir kaşıkile karıştırılır.
Daha sonra blenderda köpürünceye kadar çıpılır.
Tarif
Ekmeğin arası yarılır.
Taze soğan ince kıyılır ve mayonezle karıştırılır, ekmeğe sürülür.
Arasında tavuk ya da köfte konur tuz ve karabiber ilave edilir tercih edilen malzemeler varsa eklenir.
Sandviç kapanır ve afiyetle yenir.
Şef Yağız İzgül
Fotoğraf Yıldız Demirkan'a aittir.
- Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0