Yumurtalı Ot Kavurma
Tatil günlerinin en güzel yanı istediğimiz saatte uyanıp ailecek yaptığımız kahvaltılar değil de nedir?
28 cm Hecha düz yuvarlak tava ile yapılmıştır.
Buradan ulaşabilirsiniz:
https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-28-cm-duz-yuvarlak-tavalar
Malzemeler
500 gram ıspanak
500 gram pazı
500 gram ebe gümeci
100 gram gelincik
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
4 adet yumurta
Tuz, karabiber, pul biber
Hazırlanışı
Zeytinyağını Hecha 28 cm düz yuvarlak tavaya alın, soğanları doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
Soğanlar pembeleştiğinde içine ince ince doğradığınız otları ilave edin. Sebzeler sularını salacaktır, pişene dek iyice kavurun.
Tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin, karıştırın.
Sebzelerin piştiğinden emin olduğunda otların içine bir kaşık yardımıyla havuz oluşturun, içlerine yumurtaları kırın.
Yumurtalar istediğiniz seviyede piştikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Bu nefis ve pratik tarif ile kahvaltı sofralarınızı renklendirebilirsiniz.
- Cengiz HAN
Yorumlar 0